Naar het concert van André Rieu

Die vrijdagavond om 17.45 uur was het dan zover. Mijn schoenmoeder (87) en ik werden opgehaald door de vrijwilligers van de wensambulance. Drie personen stonden aan de voordeur: Luuk, Robin en Angelo, die ons de hele avond zouden bijstaan.

Het was bloedheet die dag. Aangekomen op het Vrijthof bleek dat we gelukkig aan de schaduwkant zaten. We waren er erg vroeg en hadden zo alle tijd om het plein vol te zien stromen met mensen van alle pluimage. Het ‘voorprogramma’ was erg mooi, met al die mensen in Middeleeuws kostuum. Later kwamen zij ons nog de hand schudden.

Tegen negen uur kwamen de Tuk Tuks met de artiesten het plein oprijden. We zaten wel een eindje vanaf het podium, maar omdat we een groot beeldscherm vlak voor onze neus hadden, konden we alles perfect volgen. Het was een prachtige avond vol muziek en met gasten die door André Rieu waren uitgenodigd. Onder hen verschillende tenoren en mijn oude favoriet Rocco Granata. Geweldig mooie sfeer en decors eromheen.

We werden geweldig verzorgd door Angelo en Luuk en zijn helemaal niets te kort gekomen. Het was een avond om nooit te vergeten. Ook mijn schoonmoeder, die een grote fan van Rieu is, vond het prachtig. Wel een beetje jammer dat er geen gelegenheid was om de maestro de hand te schudden. Haha, wat dacht je 8.500 mensen de hand schudden.

Ik heb van Petra, de fotografe, een link met een heleboel foto’s doorgestuurd gekregen. Met die van mijzelf erbij belooft dat een prachtig fotoboek te worden als herinnering. Na afloop hebben de vrijwilligers ons weer netjes thuisgebracht. Het was een lange avond, maar dat mocht de pret niet drukken. Twee dagen lang zijn we nog total-loss geweest, maar de herinnering blijft. Die nemen ze mij niet meer af.

Namens mijn schoonmoeder en mijzelf wil ik degene die deze avond voor mij hebben mogelijk gemaakt van harte bedanken. Ook wil ik de Stichting Wens in Beweging veel succes wensen en ik hoop van harte dat veel mensen jullie zullen steunen om zulke wensen voor zieke mensen waar te kunnen maken. Ook wij leveren hiervoor een bijdrage. Op zijn Limburgs, bedank en veul succes.



Juli 2014

Geschreven door: Henny Verhaegh (wensvraagster)

Foto's