Een dag meekijken met een echte archeoloog

Zij bezocht met onze wensambulance de archeoloog in Nijmegen. Aukje wil later zelf ook archeoloog worden.

Hallo, mijn naam is Aukje. Ik mocht laatst een dag mee lopen met een archeoloog. Dat vond ik super leuk. Om 07.30 uur kwam de wensambulance mama en mij ophalen. Onze buren stonden er ook bij. Ik vond het zo fijn, dat ik voor het eerst in mijn hele leven van blijheid moest huilen.

De man die mij en mama rondleidde, liet mij voelen hoe zwaar een pot was die door de archeologen was gevonden. De pot was met wat kleinere stukken aan elkaar geplakt. Ik vond het heel mooi om te zien dat mensen van heel erg vroeger daar wat op hadden geschreven. Jammer genoeg kan niemand lezen wat er staat.

Daarna liepen we langs een echte mensenschedel en die mocht ik vasthouden. De tanden zaten er nog in. Nadat we in de tweede bewaarplaats waren geweest, zei de meneer die ons rondleidde tegen mij dat ik iets uit mocht zoeken uit spullen die archeologen hadden gevonden. Ik koos een bot van een koe, waaraan de hoorn nog vast zat.

Toen we klaar waren in het museum, gingen we bij McDonald’s eten en dat was heel lekker. Het was ook heel goedkoop, want McDonald’s betaalde voor ons. Dat vind ik nog steeds heel lief. Daarna bracht de wensambulance ons weer naar huis. Ik vond het een superleuke dag en ik wil iedereen bedanken die dit voor mij heeft geregeld!

Oktober 2014

Geschreven door: Aukje (wensvraagster)

Foto's